Här är de rätta svaren från tipspromenaden på Solhjulets dag 2017

Senior / vitt     Junior / gult      
             
A 1 Op Overlord 1 X fisk  
             
B 1 Edsbergs trädgård 2 X Portugal  
             
C X Tiblisi 3 X Löfven  
             
D 2 Stålfreds 4 X HV71  
             
E X 2,000 kr 5 X Vitt / Svart  
             
F X Strindberg 6 1 1000.000.000  
             
G X kl 05:00 7 2 Maja och Lasse  
             
H 2 10 8 1 450  
             
I 1 Orkide 9 1 Barken  
             
J 1 1964 10 X Älgen  
             
K 2 Brasilia 11 2 maskar  
             
L 2 Scoville 12 X socker  
             
M   278 skruvar 13   278 skruvar  
             

Hela tiden utsätts vi för köpbudskap av företag som vill att du ska köpa just deras produkter. Från att du läser din morgontidning, till du avslutar med kvällen i TV-soffan bombarderas du av allt från kaviar-reklam till resebolag.
Även på din hallmatta dimper det ned allehanda budskap som även kan kännas lite mera jordnära, som exempelvis att du behöver ny ytterdörr, renovera köket eller få hjälp med städningen.

Ibland kommer det lappar som berättar att "Passa på" - "Just nu" är det ett extra bra läge att slå till. Luras då inte av att det måste gå fort utan vi råder er alltid att kontrollera med flera bolag som erbjuder samma tjänst för att få en uppfattning om priset och vad som erbjuds är rimligt. Försök även kontrollera företaget och hur de skött sig hos andra.

Ibland händer det att Solhjulet som förening tar och gör en gemensam upphandling för att hjälpa till att få ett bra pris. När det sker kommer sådana utskick vara tydligt profilerade att Solhjulet är avsändare och det kommer alltid finnas ett namn du känner igen från föreningen med kontaktuppgifter. 

Är du det minsta tveksam så är du alltid välkommen att ringa och fråga oss på 08 - 96 14 20, skicka epost till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller titta in på hemsidan eller Facebook för senaste informationen.

Många har önskat att få prata direkt med den som kan hjälpa till i ett visst ärende.

Från fredagen den 24 mars klockan 10:00 gör vi det därför möjligt att komma i direktkontakt med fastighetsskötare, koordinator och ekonomisk administration från vårt växelnummer

Du ringer som vanligt på 08-96 14 20. När du ringer välkomnas du av en tonvalsväxel med fyra val. Där väljer du vem du vill prata med genom ett knapptryck på din telefon. Vill du inte knappa in en siffra behöver du inte, du kopplas då till växeln. Om den du söker inte svarar, kopplas du till växeln eller en telefonsvarare.

Dessa tonval gäller från start:

1. Fastighetsskötare.
Hit vänder du dig för felanmälan.

2. Ekonomi och administration.
Hit vänder du dig för avgiftsavier och pantsättningar.

3. Koordinatorn.
Hit vänder du dig gällande parkering, gästlägenhet, föreningslokal, nyckelbrickor, snickarboa, renoveringar och när du har allmänna eller särskilda frågor i ett ärende eller om föreningen.

4. Jouren.
Hit vänder du dig utanför kontorstid när det är PANIK, exempelvis pågående vattenskada och allvarlig störning.

När du provat vår nya tonvalsväxel vill vi gärna veta vad du tycker. Sänd dina åsikter och tankar till oss (ris och ros) så att vi vet om vi behöver justera något. Skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tryck ”3” och berätta för koordinatorn.