Pågående projekt

Under de senaste åren har det utförts mycket underhåll på bostadsrättsföreningen Solhjulets 20 hus. Skälet till detta är helt enkelt att föreningen fyllde 60 år, förra året, och att även själva husen uppnår samma respektabla ålder åren 2023 och 2024. (Se där, ett firande att se fram emot).

Även om de stora underhållsprojekten nu ligger bakom oss – och de närmaste åren planeras bli mycket lugnare – så finns det hela tiden saker som går sönder, nöts ut eller behöver målas om när det handlar om ett så stort bostadsområde som det som föreningen äger. I våra hus finns 700 bostadslägenheter – och bara bostadsytan uppgår till närmare 50.000 kvadratmeter och till det kommer trapphus, källare, garage, trädgård, lekplatser och mark. Mindre reparationer och underhållsåtgärder planeras och utförs därför kontinuerligt.

Just nu arbetar föreningens styrelse, koordinatorn och den tekniska förvaltningen med följande projekt:

________________________________________________________________________________________

Rökluckor

Föreningen håller succesivt på och byter ut rökluckorna i trapphusen. Arbetet utförs av MDBS (Mälardalens Brandservice).

Byte av rökluckorna återupptas nu efter vintern och påbörjas vecka 14 med hus 14, vecka 16 hus 15 och vecka 18 hus 16. Arbetet tar ca 2 veckor/fastighet.

________________________________________________________________________________________

Laddstolpar till El/hybrid bilar

Föreningen installerar för närvarande 108 st nya uttag för motorvärmare och ladduttag för El/hybrid bilar i P-huset Kruthornsvägen 19. Uttagen blir en s.k. “Combo lösning” där man kan välja att ladda bilen, eller enbart värma upp bilen.  Den 12 april kom nytt besked ang den försenade komponenten som saknas för att kunna slutföra installationen, och nu är det maj som gäller.

Vi uppdaterar er efter hand ny information kommer.

 

 

Kommentarer inaktiverade.