Bredband & TV

TV

Föreningen har som fastighetsägare ett avtal med ComHem/Tele2, vilka distribuerar basutbudet av kanaler i föreningens TV-nät. Antalet kanaler och utbud varierar med tiden då ComHem/Tele2’s avtal med kanalleverantörer måste förnyas kontinuerligt.

TV kanaler är ”Färskvara” och kan därför försvinna, eller nya kanaler tillkomma. Enklast är att uppdatera sig på utbudet via  https://www.tele2.se/fastighetsagare/tv-i-gruppavtal. Där kan du även hitta alternativ till kanaler om du önskar utöka ditt utbud, men behöver då teckna abonnemang med ComHem/Tele2. Basutbudet ingår i hyran.

Bredband

För dig som medlem har du friheten att välja bredband från antingen ComHem/Tele2, eller via föreningens öppna stadsnät där SEOM är kommunikationsoperatör. Abonnemang ingår inte i hyran.

ComHem/Tele2

I ditt vardagsrum är det installerat det som man ibland kallar ”Tre Hål i Väggen”. Det är ett uttag som är anslutet till ComHem/Tele2’s nät, och där du inte bara kan titta på TV, utan även koppla in en Wifi router och få åtkomst till Internet via bredbandet. Om man väljer ComHem/Tele2 som bredband och internet leverantör, krävs det att man kontaktar ComHem/Tele2 för beställning av ett abonnemang. ComHem/Tele2 skickar då en Wifi router till dig som du enkelt kopplar in i uttaget bredvid TV uttaget. https://www.tele2.se/kundservice

SEOM & Öppna Stadsnätet

Om du väljer att skaffa bredband via det öppna stadsnätet så kopplar du in din dator via det nätverksuttag som antingen finns i väggen mot trappuppgången direkt innanför din lägenhetsdörr, eller så är uttaget placerat i något utav sovrummen. Det är en lite vit dosa med ett nätverksuttag på undersidan.

Efter anslutning av datorn kommer du att bli kopplad till en portal där du skall kunna beställa internettjänsten från olika leverantörer. https://www.bredbandsval.se/. När tjänsten är aktiverad kan du sedan ansluta en Wifi Router i uttaget.

Den leverantör du väljer kommer sedan vara den som skickar fakturor och svara på supportfrågor.

https://www.seom.se/fiber-och-tv/fiber-till-flerbostadshus-och-samfalligheter/tjanster-och-leverantorer/

Kommentarer inaktiverade.