Parkering

Föreningen har inte parkeringsplatser så det räcker. Det är inget vi kan göra något åt. Idag finns det 557 parkeringsplatser inklusive sex motorcykelplatser och fyra husvagnsplatser.

När föreningen planerades i slutet av 50-talet var den gällande normen att det skulle finnas en parkeringsplats per varje 150 kvadratmeter boyta. Enligt den normen skulle Solhjulet ha färre än 300 parkeringsplatser.

Styrelsen då, när föreningen planerades, siade in i framtiden och 1962 när husen byggdes fanns det trots allt 525 parkeringsplatser. Man förstod att vi skulle bli mer bilburna. Ändå räcker det inte.

På 90-talet togs några lekplatser i anspråk och byggdes om till P-platser. Nu finns det inte längre några ytor kvar att bygga om så det här är ett problem att leva med.

Av de totalt 547 bilplatserna är 213 utomhusplatser utan motorvärmare och 235 med värmare (inklusive platserna innanför grindarna på p-däck).

I garaget finns totalt 99 bilplatser varav 39 i gemensamt garage och 60 i dubbelgarage med egen port.

I föreningen finns också 123 så kallade bostadsgarage. De fungerar som bostadsrätter och säljs oftast via fastighetsmäklare och visas då på till exempel hemnet.se. För ett bostadsgarage betalar innehavaren också en månadsavgift till föreningen.

I genomsnitt är kötiden för en garageplats över ett år. Platser blir lediga vartefter folk flyttar från föreningen. I genomsnitt säljs det mellan 50 och 75 lägenheter per år.

Önskemål om P-plats meddelas enklast via mejl parkering@solhjulet.se. På den adressen tar föreningen också mot övriga frågor gällande parkeringsplatser. Det går också att ringa till föreningens växel 08-961420, tonval 2.

Kommentarer inaktiverade.