Nu kommer sommaren och kriminella ligor med den

Vi vill bara påminna er medlemmar om att ni bör vara extra vaksamma och hålla ögonen öppna för rörelser i området och i fastigheterna som avviker från det normala.

Varje sommar drabbas boende i villor och lägenheter för diverse olika tråkigheter i form av inbrott, vandalisering och i värsta fall personangrepp.

Ökningen på kriminell verksamhet ökar tyvärr i hela landet, och gäller då framför allt lurendrejeri mot våra äldre.

De personer som livnär sig på att lura äldre personer på pengar och värdeföremål är oerhört uppfinningsrika och kan låta väldigt övertygande.

Några tips för att minimera att bli lurad.

  • Om någon obekant ringer och säger sig vara från polisen, annan myndighet eller bank och erbjuder att hjälpa till på något sätt, lägg på luren och skriv upp numret om det finns något. Myndigheter och banker ringer ALDRIG upp, utan skickar brev för att få kontakt.
  • Uppge ALDRIG portkoden till obekanta.
  • Har ni inga varor beställt och ett bud ringer och ber om portkod, lägg på luren utan att uppge portkoden.
  • Lämna aldrig några personliga uppgifter till personer ni inte känner, och som ber om att få hjälpa till utan att ni själva bett om hjälp.
  • Kontakta nära anhörig om du skulle bli kontaktat av okänd person, och berätta vad som hänt/sagts.
  • Skaffa hemligt telefonnummer, eller byt nummer. Meddela sedan det nya numret endast till de personer ni anser bör kunna få tag i er och som ni litar på.

Förvaltningen och styrelsen prioriterar säkerheten högst för er medlemmar, och utför kontinuerliga åtgärder för att ni skall känna er trygga i området och i ert boende på Solhjulet. Om något händer er skall ni i första hand kontakta polisen på 114 14 eller 112 om det är ett pågående brott.

Förvaltningen/Styrelsen

Kommentarer inaktiverade.