Solhjulets landmärke har pensionerats

Den gamla flaggstången på höghuset som förvandlas till julgran i december varje år, och bidragit till en härlig julstämning för många, har efter många års trogen tjänst i både regn. blåst, snö och is, gått i pension.

Granen är ett traditionellt inslag under julen både för boende i Solhjulet, Edsberg, och ja faktiskt, för många i hela Sollentuna.

Under hösten har föreningen försökt att byta till ny gran, men tyvärr visade det sig att säkerheten inte kunde garanteras med den tilltänkta lösningen. Förvaltningen tog då beslut efter att ett antal byggnadsingenjörer utrett hur den nya stången skall monteras för att kunna garantera det viktigaste, säkerheten. Man kom då fram till att stagen som skall hålla upp belysningen måste monteras på en helt annan plats, och med helt andra infästningar.

Då vädret inte varit gynnsamt de senaste veckorna för montering, har det nu tagits beslut om att monteringen av en ny julgran är möjligt först under 2024, vilket innebär att det tyvärr inte blir någon gran på taket denna jul.

Vi får helt enkelt se fram emot december nästa år, för då skall det stå en ny gran på taket.

Här ser vi den gamla stången monteras ner.

/Förvaltningen

 

Kommentarer inaktiverade.